Voetreflexzonemassage

Voetreflexzonemassage werkt vanuit het principe dat je hele lichaam wordt gespiegeld op je voeten. Met deze massage wordt je hele lichaam aangeraakt.

 

Wat is voetreflexzonemassage?

Op en onder de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met de organen en weefsels in het lichaam. Tijdens een voetreflexzonemassage wordt druk gegeven op deze reflexzones. Hierdoor kun je indirect de bijbehorende organen en weefsels behandelen. Dit kan mogelijk helpen om de energiebalans in je lichaam te herstellen.

Voetmassage

Wat kan het effect zijn van voetreflexzonemassage en wat zijn de voordelen?

Voetreflexzonemassage

  • verlicht pijn, zoals hoofdpijn, rugpijn, nekpijn en menstruatiepijn.
  • bevordert het zelfgenezend vermogen.
  • geeft ontspanning.
  • vermindert stress en vermoeidheid doordat je ontspannen bent. Dat kan leiden tot een vermindering van de hartslag, bloeddruk en ademhaling, en een gevoel van diepe ontspanning en rust geven waardoor ook je slaap kan verbeteren.
  • zorgt voor afvoering van afvalstoffen, door de bloedcirculatie en de lymfestroom te verbeteren.
  • zorgt voor een verbeterde spijsvertering en kan constipatie, diarree en maagzuur verminderen. 
  • werkt preventief voor het behoud van gezondheid en vitaliteit
  • verhelpt/vermindert gezondheidsklachten. Het belangrijkste daarbij is dat er naar de achterliggende oorzaak van de klachten gekeken wordt.
  • verzacht de voeten

Voor wie is voetreflexzonemassage geschikt?

Voetreflexmassage is geschikt voor mensen van alle leeftijden, dus eigenlijk voor iedereen. Jong en oud heeft er baat bij en is welkom bij Massagepraktijk De Handreiking in Amersfoort.

Hoe vaak moet ik voetreflexzonemassage krijgen om de voordelen te ervaren?

Het is voor iedereen persoonlijk hoe vaak een voetreflexmassage nodig is. Hoe vaker je komt, des te langer je de voordelen zult ervaren.

Is voetreflexzonemassage pijnlijk?

Tijdens de massage houden we contact en check ik hoe jij het ervaart en de massage kan daarop aangepast worden. De massage hoeft dus zeker niet pijnlijk te zijn. 

Hoe ziet een voetreflexmassage in Amersfoort bij Massagepraktijk De Handreiking eruit?

Voor we met de massage beginnen, hebben we eerst een gesprek waarin jij je wensen kenbaar kunt maken. Misschien heb je behoefte aan een voetenbad, dan kunnen we daarmee beginnen. Vervolgens starten we met de massage en breng ik massageolie aan op je voeten. We blijven contact houden over wat je prettig vindt.

Zijn er verschillende technieken of benaderingen voor voetreflexzonemassage?

Ja, er zijn verschillende technieken. Tijdens de sessie kijk ik wat jij nodig hebt en prettig vindt en zo gaan we verder met de massage. Dit is afhankelijk van hoe flexibel je voeten zijn en wat je comfortabel vindt.

Ontspannende voetmassage

Een ontspannende voetmassage is voornamelijk gericht op diepe ontspanning. Je kunt heerlijk ontspannen en op deze wijze de opgebouwde stress uit je lichaam en geest laten verdwijnen.
Je kunt daarbij kiezen uit alleen een voetreflexzonemassage of een voetmassage gecombineerd met een hoofd-, nek- en schoudermassage.

Energetische voetmassage

Een energetische voetmassage richt zich op de energiestroom in het lichaam. Als je gezond bent stroomt de energie goed. Als de energie echter niet goed stroomt, kan dit allerlei klachten veroorzaken, zoals pijn en vermoeidheid. Een energetische voetmassage zorgt ervoor dat de energie weer vrij door je lichaam kan stromen en zo vindt er heling plaats.

Liever een ander type massage?

Wil je wel graag een massage maar spreekt voetreflexzonemassage je niet zo aan? Bij De Handreiking kan je kiezen uit verschillende soorten massage. Er zit vast iets voor je tussen!

Vragen over voetreflexzonemassage?

Neem gerust contact op door te ">mailen of het contactformulier in te vullen.