Klassieke massage

Klassieke massage of Zweedse massage

Klassieke massage, ook wel Zweedse massage genoemd, is gericht op de bevordering van de bloedsomloop en op versoepeling van de spieren en gewrichten. De beweging gaat in de richting van het hart.

Massagekamer voor klassieke massage bij Massagepraktijk de Handreiking in Amersfoort

Wat is klassieke massage?

Bij klassieke massage wordt in de richting van het hart gemasseerd. De massage kan zowel licht als met meer druk gegeven worden, net wat jij zelf prettig vindt en afhankelijk van hoe dik jouw huid is. De massage voer ik uit met de handen of met duimtechnieken, maar niet met ellebogen of armen. Er zijn vier basistechnieken die ik tijdens deze massage gebruik: effleurage, petrissage, tapotage, en frictie. Effleurage is strijking, petrissage betekent kneden, tapotage is het drukken en weer loslaten en frictie is het op een spanningsplek blijven. De technieken wissel ik af en per persoon bekijk ik wat de beste behandeltechniek is.

Wat zijn de voordelen van klassieke massage?

Het voordeel van klassieke of Zweedse massage is dat je merkt dat pijnlijke spieren ontspannen zijn en dat er verandering plaatsvindt. Verder wordt de bloedsomloop gestimuleerd en het zenuwcentrum gekalmeerd.

Halsmassage

Voor wie is klassieke massage geschikt?

Dit type massage is geschikt voor zowel mensen die nog geen ervaring hebben met gemasseerd worden als voor mensen die al wel ervaring hebben. Het is vaak het eerste type massage dat mensen proberen.

Voor mensen met autisme is dit type massage een goede keuze, omdat het voorspelbaarder is dan andere type massages.

Nekmassage

Hoe ziet een Zweedse massage bij De Handreiking in Amersfoort eruit?

We beginnen altijd eerst met een voorgesprek om jouw wensen te bespreken. Dit kan ook te maken hebben met welke kleding je wel en niet aan wilt laten tijdens de massage. Daarop pas ik de massage aan. Je kunt aangeven of je op je buik of rug wilt liggen om gemasseerd te worden. Je kiest of je een half uur of een uur gemasseerd wilt worden. Veel mensen kiezen voor het masseren van de rug en nek, maar ook andere lichaamsdelen zijn mogelijk. Vervolgens ga je op de massagetafel liggen en start ik met de massage door olie aan te brengen op de plek die gemasseerd gaat worden. De oliën die ik gebruik zijn arnica-olie en lavendelolie. De massage kan gecombineerd worden met andere massagetechnieken, zoals pulsing. Tijdens het masseren houden we contact over wat je prettig vindt.

Een aantal voorbeelden van lichaamsdelen waar je een keuze uit kunt maken:

  • rugmassage
  • nek- en schoudermassage
  • been- en voetmassage
  • arm- en handmassage
  • bekkenmassage
  • buikmassage
  • hoofd- en gezichtsmassage

Rugmassage

Buikmassage

Is klassieke massage pijnlijk?

Nee, massage hoeft zeker niet pijnlijk te zijn, dat is mijn uitgangspunt. We blijven tijdens de sessie steeds in contact zodat je kunt aangeven wat comfortabel is. Daarop pas ik de massage aan.

De spieren kunnen gevoelig zijn of pijnlijk, misschien omdat je het druk hebt gehad of spanning ervaart. Tijdens de massage probeer ik die druk of spanning te verminderen. Mijn uitgangspunt is om jou te helpen je klachten te verminderen.

Hoe vaak moet ik een klassieke massage ondergaan om de voordelen te merken?

Dit verschilt van persoon tot persoon en is afhankelijk van welke klachten je hebt. Ik raad je aan om minstens 1 keer per 2 maanden langs te komen bij Massagepraktijk De Handreiking in Amersfoort, maar vaker mag natuurlijk ook!

Hoe kan ik me voorbereiden op de Zweedse massage?

Eet niet te veel voordat je naar de afspraak komt, zodat je ook op je buik kunt liggen en je rug en schouders kunt laten masseren als je dat wilt. Er is geen verdere voorbereiding nodig, alleen het maken van een afspraak door te mailen of het contactformulier in te vullen.

Liever een ander type massage?

Wil je wel graag een massage maar spreekt klassieke massage je niet zo aan? Bij De Handreiking kan je kiezen uit verschillende soorten massage. Er zit vast iets voor je tussen!

Vragen over klassieke massage?

Neem gerust contact op door te mailen of het contactformulier in te vullen.