Energetische massage

Wat is energetische massage?

Energetische massage is gericht op het laten voelen van de verschillende sensaties in het lichaam, zoals warmte, kou, druk, vasthouden en loslaten.¬†Maar ook hoe het gesteld is met je energieniveau. Het wordt ook wel polariteitsmassage genoemd. De beweging gaat in de richting van je voeten. Soms wordt er op een bepaalde plek wat langer ‘stilgestaan’ bij het laten voelen van de energie op deze plek. Bij dit type massage, masseer ik van het hart af. Dit in tegenstelling tot klassieke massage, waar naar het hart toe gemasseerd wordt. Bij energetische massage gebruik ik waaiertechnieken met twee handen tegelijk. Ik gebruik snelle technieken, bijvoorbeeld schouder, elleboog, pols in een vloeiende beweging. Het roept soms herinneringen op die je doen denken aan water.

Beenmassage

Hoe werkt energetische massage en wat zijn de voordelen?

Energetische massage werkt rustgevend, is nabij, warm en vloeiend. Een voordeel van polariteitsmassage is dat je je beter zult voelen, doordat je meer energie hebt. De massage geeft verlichting en is ontspannend. Je kan minder stress ervaren en beter slapen.

Voor wie is energetische massage geschikt?

Doordat ik de verschillende massagetypen combineer, is energetische of polariteitsmassage geschikt voor iedereen. Jij geeft aan wat je prettig vindt en welke klachten je hebt en ik pas daarop de massage aan.

Bovenbeenmassage

Hoe ziet een energetische massage eruit bij Massagepraktijk de Handreiking in Amersfoort?

Allereerst voeren we een voorgesprek waarin jij laat weten wat je klachten zijn en wat je prettig vindt. Vervolgens trek je de benodigde kledingstukken uit en ga je op de massagetafel liggen waar ik de te masseren lichaamsdelen insmeer met arnica- of lavendelolie. Daarna start de massage en houden we contact over wat comfortabel voelt.

Armmassage

Is energetische massage pijnlijk?

Nee, energetische massage is niet pijnlijk. Het is een zachtere massage of aanraking, in tegenstelling tot bindweefselmassage dat wat steviger is. Tijdens de sessie kan je steeds aangeven wat je fijn vindt.

Hoe vaak moet ik een energetische massage ondergaan om de voordelen te behouden?

Bij 1 keer masseren, merk je al een positief effect, maar hoe vaker je terug komt, hoe langer dit effect stand blijft houden. Ik adviseer om minstens 1 keer per 2 maanden langs te komen, maar vaker mag natuurlijk altijd!

Liever een ander type massage?

Wil je wel graag een massage maar spreekt energetische massage je niet zo aan? Bij De Handreiking kan je kiezen uit verschillende soorten massage. Er zit vast iets voor je tussen!

Vragen over energetische- of polariteitsmassage?

Neem gerust contact op door te mailen of het contactformulier in te vullen.