Handmassage

Handmassage bij Massagepraktijk De Handreiking

Waarom zou je kiezen voor een handmassage?

  • Geschikt voor op werklocaties, voor mensen die veel met de smartphone of computer aan het werk zijn
  • Zeer geschikt voor mensen in woonzorgcentra.

We gebruiken onze handen de hele dag door, maar mensen zijn vaak niet bezig met hoe hun handen voelen, of er spanning zit en wat ze nodig hebben. Handmassage is net als voetreflexzonemassage een reflexzonemassage. De handen corresponderen met de organen en de rest van het lichaam.

 

Waarom handmassage ontspannend werkt

Veel mensen denken dat je voornamelijk ontspant bij een rugmassage, een nekmassage of een hoofdmassage. Toch werkt een handmassage net zo ontspannend. Door de aanrakingen maakt je lichaam endorfine aan. Dit zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen en je minder gespannen bent. Heb je vaak koude handen en een slechte bloedsomloop? Ook dan is een handmassage precies wat je nodig hebt. In je handen zitten meerdere reflexzones die in verbinding staan met je organen en lichaamsdelen. Een handmassage kan er ook voor zorgen dat je je veilig voelt en je sneller in slaap valt.

Handmassage bij De Handreiking in Amersfoort

Deze massagevorm kan ik overal met oprechte, liefdevolle, aandacht toepassen. We beginnen met een voorgesprek waarin je kan aangeven wat je fijn vindt. Daarna gaan we met de massage van start. Doordat ik vlak voor je zit, kan ik goed zien hoe je reageert en mijn technieken hierop aanpassen. In je handen zit soms veel spanning. Dat is niet gek als je bedenkt wat onze handen allemaal voor ons doen of hebben gedaan. Massage maakt de gewrichten van de handen soepeler en zorgt ervoor dat de spierspanning afneemt. Het verzorgt de huid en het zorgt voor een betere doorbloeding. Na de handmassage zul je een fijne tinteling voelen en zijn je handen heerlijk warm en ontspannen.

Handmassage

Voor wie is handmassage geschikt?

Handmassage is geschikt voor jong en oud. Vooral voor bewoners van woonzorgcentra en andere ouderen is het een makkelijke en laagdrempelige vorm van massage die ook wel een verwenmoment voor ouderen wordt genoemd. Je hoeft niets uit te trekken of voor te bereiden, dus het kan altijd gegeven worden, ook bij mensen thuis. Mede hierom heb ik een cursus handmassage gegeven aan medewerkers van een woonzorgcentrum.

Technieken van handmassage

De technieken van handmassage lijken erg op de technieken die gebruikt worden bij voetreflexzonemassage. De bovenkant van de hand, onderkant van de hand, de pols, de vingers, het middengedeelte en eventueel de onderarm (tot de elleboog) worden gemasseerd nadat ze zijn ingesmeerd met massageolie. Technieken die ik gebruik zijn strijkingen, drukken, waaiervorm, en draaiende bewegingen van de gewrichten van hand, pols en vingers.

Armmassage

Is handmassage pijnlijk?

Nee, handmassage is niet pijnlijk, het is een bewustwordingsmassage. Het kan zijn dat pijnlijke plekken in de hand ontdekt worden waarvan je je eerder niet bewust was. Juist daarom kan het fijn zijn om daar te worden aangeraakt, zodat de spieren zachter worden.

Hoe vaak moet ik een handmassage laten doen?

Wanneer je klachten hebt, is het aan te raden om minstens om de 3 weken terug te komen voor een handmassage. Soms komen we er tijdens een handmassage achter dat je bijvoorbeeld ook klachten in je schouders ervaart en dan is het raadzaam om daar snel voor terug te komen. 

In een woonzorgcentrum is het fijn als mensen om de 2 à 3 weken een handmassage ontvangen. 

Hoe moet ik me voorbereiden op een handmassagesessie?

Er is geen voorbereiding nodig! Maak een afspraak door te mailen of via het contactformulier en dat is alles!

Benieuwd naar de andere soorten massage die Massagepraktijk De Handreiking te bieden heeft?

Bekijk dan het overzicht van alle massages, of lees meer over bijvoorbeeld voetreflexzonemassage of bindweefselmassage. Benieuwd hoe een afspraak verloopt? Bekijk dan mijn werkwijze.