Bindweefselmassage

Bindweefselmassage, ook bekend als bindweefseltechniek, is een massagetechniek die zich richt op het bindweefsel van het lichaam. Dit type massage is bedoeld om pijn en spanning in de spieren te verlichten, de bloedsomloop te verbeteren en ontspanning te bevorderen.

Wat is bindweefselmassage en hoe werkt het?

Een bindweefselmassage laat je voelen wat er onderhuids bij je leeft. Met een rolbeweging wordt de bindweefsellaag onder de huid gemasseerd. Bepaalde huidzones staan in contact met bepaalde organen, lichaamsdelen en lichaamsfuncties. Daarnaast staan de huidzones in contact met bepaalde spieren en botten. Door deze verbindingen kunnen al die plaatsen in jouw lichaam via een bindweefselmassage indirect worden aangeraakt.

Bindweefselmassage Rug 

Bindweefselmassage voor zachter bindweefsel

Het bindweefsel kan door slechte doorbloeding of stress het gevoel geven dat het zit ‘vastgelijmd’ waardoor je beweging beperkt wordt. Er kunnen storingen ontstaan in organen. Bindweefselmassage maakt de afvalstoffen die zich hebben opgehoopt los en voert ze af, zodat de lymfestroom en de doorbloeding weer verbetert. Het verkleefde bindweefsel zal na enkele behandelingen waarschijnlijk steeds zachter aan gaan voelen. Er wordt meestal direct op de huid gemasseerd zonder gebruik van oliën, maar het is ook mogelijk om toch een beetje massageolie te gebruiken zodat de roltechniek zachter aanvoelt.

Bindweefselmassage buik

Voor wie is bindweefselmassage geschikt?

Bindweefselmassage is een doeltreffende techniek voor het verlichten van de volgende klachten:

  • klachten na liposuctie,
  • dystrofie,
  • gewricht- en spierreuma,
  • fibromyalgie,
  • chronische verkoudheid,
  • maag- en darmaandoeningen,
  • menstruatieproblemen,
  • hoofdpijn
  • migraine
  • cellulitis en littekens.

Het is geschikt voor mensen van alle leeftijden en er zijn geen contra-indicaties.

De bindweefselmassage behandeling

Massagepraktijk De Handreiking is gespecialiseerd in bindweefselmassage in Amersfoort. Gea is getraind om een ​​verscheidenheid aan technieken te gebruiken om jou de best mogelijke resultaten te bieden. Of je nu last hebt van chronische pijn, spanningshoofdpijn hebt, of gewoon wilt ontspannen, wij kunnen jou helpen.

Wat kan ik verwachten tijdens een bindweefselmassage sessie?

Een behandeling kan bestaan uit alleen het masseren van het bindweefsel op bijvoorbeeld de rug of benen of gezicht, maar kan ook geïntegreerd worden binnen een massage van verschillende technieken. Voordat we met de sessie beginnen, hebben we een voorgesprek waarin we je wensen bespreken. Tijdens de massage blijven we in contact om te kijken hoe jij het ervaart en om te bepalen of je meer of juist minder druk wilt. De massage gaat in verschillende richtingen: naar het hoofd, naar de voeten, naar de rugwervel en van de rugwervel af. Neem contact op met De Handreiking als je meer informatie wilt hebben.

Bindweefselmassage benen

Is bindweefselmassage pijnlijk?

Tijdens een bindweefselmassage sessie gebruikt Gea diepe druk en langzame bewegingen om het bindweefsel van het lichaam te behandelen. Dit type massage kan intens en gevoelig zijn, maar hoeft niet pijnlijk te zijn. Ik ben met je in contact en check bij jou of het niet te pijnlijk wordt en pas mijn druk op jouw behoefte aan. Veel mensen vinden dat de voordelen van bindweefselmassage ver boven elk tijdelijk ongemak uitstijgen.

Hoe vaak moet ik bindweefselmassage krijgen om de voordelen te ervaren?

Enkele voordelen van bindweefselmassage zijn onder meer verbeterde bloedsomloop, verminderde spierspanning en verhoogde flexibiliteit. Hoe snel je dit effect merkt, verschilt van persoon tot persoon. Er is dus niet een vast aantal behandelingen te benoemen en het is net wat je zelf fijn vindt.

Liever een ander type massage?

Wil je wel graag een massage maar spreekt bindweefselmassage je niet zo aan? Bij De Handreiking kan je kiezen uit verschillende soorten massage. Er zit vast iets voor je tussen!

Vragen over bindweefselmassage?

Neem gerust contact op door te mailen of het contactformulier in te vullen.

Als je op zoek bent naar bindweefselmassage in Amersfoort, zoek dan niet verder dan Massagepraktijk De Handreiking. Gea staat voor je klaar om je te helpen je op je best te voelen. Neem vandaag nog contact op om een ​​afspraak te maken of meer te weten te komen over onze massages.