Holistic pulsing massage

Bij Holistic pulsing lig je aangekleed op een massagetafel of zit je op een stoel en wordt je lichaam door middel van ritmisch wiegen in beweging gebracht. Soms zijn de bewegingen klein en subtiel, soms groter. Door de beweging van het pulsen wordt alles in je lichaam aangeraakt en in beweging gebracht.

Wat is holistic pulsing massage?

Holistic pulsing massage is een zachte behandelwijze, waarbij het lichaam op een speelse manier in beweging wordt gebracht. Het lichaam wordt ‘gepulst’ in een in de persoon aanwezig ritme. Kleine en grotere pulsen stromen als golfjes door het hele lichaam. Bij deze techniek kan je gekleed op de massagetafel liggen.

Hoe werkt Holistic pulsing massage en hoe zorgt het voor een veilige sfeer?

Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust. Ik start iedere massage met pulsen zodat je op je gemak raakt. Mede door de zachtheid en het respecteren van de grenzen ontstaat er een veilige sfeer. De noodzaak om weerstand te bieden wordt minder. Je wordt uitgenodigd om op steeds dieper niveau spanningen los te laten.
Er ontstaat ruimte om te gaan luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft. Het is alsof je jezelf op een nieuwe manier leert kennen, je leert weer te genieten, je kent je eigen grenzen en mogelijkheden weer.

Wat zijn de voordelen van Holistic pulsing massage?

Holistic pulsing raakt je hele lichaam. De voortdurende beweging raakt al je spieren, gewrichten en cellen, van buiten en binnen en van top tot teen. Het ontspant op veel niveaus, maakt losser, helpt loslaten en laat je energie weer doorstromen.

Holistic pulsing massage brengt je dichter bij jezelf

Holistic pulsing massage creëert mede door de zorgvuldigheid een veilige omgeving waarin je steeds dichter bij jezelf kunt komen en je eigen grenzen gaat ervaren. Je wordt uitgenodigd om naar ze te luisteren én ze aan te geven. Door het spelen met je grenzen, leer je ze steeds beter kennen en je erop af te stemmen, waardoor je ruimte creëert voor nieuwe ervaringen.
De spanningen kunnen op steeds dieper niveau losgelaten worden. Het lichaam opent zich en kan steeds meer de stroming, de tintelingen, de golfbewegingen en het genieten toelaten.

Voor wie is holistic pulsing geschikt?

Holistic pulsing is geschikt voor jong en oud. Als je het prettig vindt om je kleding aan te houden, is holistic pulsing de beste keuze. Ik begin al mijn massages met pulsing om jou jouw beweging te laten ervaren.

Wat kan ik verwachten tijdens een holistic pulsing massage?

We starten altijd met een voorgesprek om je wensen en eventuele klachten te bespreken. Daarna ga je aangekleed op de massagetafel liggen, of zitten op een stoel. Zitten is vooral voor mensen in een woonzorgcentrum erg geschikt. Vervolgens start ik het pulsen en blijf ik vragen hoe het voelt zodat ik weet of ik door kan gaan of moet stoppen. Het is een samenwerking tussen masseur en gemasseerde.

Is holistic pulsing massage pijnlijk?

Nee, holistic pulsing is niet pijnlijk, het is een bewegingsvorm. Voor buitenstaanders kan het er misschien wat ruw uitzien, maar zo ervaren gemasseerden het niet.

Hoe vaak moet ik een holistic pulsing massage ondergaan om de voordelen te behouden?

Een regelmatige holistic pulsing massage kan bijdragen aan het je prettig voelen. We raden aan om minstens een keer in de maand terug te komen, vanwege de diepere ontspanning die kan ontstaan. Vaker mag natuurlijk altijd!

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op een holistic pulsing sessie?

Ik raad je aan om niet te strakke kleding aan te trekken, omdat je in beweging wordt gezet. Het is dan niet fijn als je kleding knelt. Ook adviseer ik je om niet te veel te eten voor de sessie, anders ga je daar last van krijgen door de ritmische bewegingen.

Liever een ander type massage?

Wil je wel graag een massage maar spreekt holistic pulsing je niet zo aan? Bij De Handreiking kan je kiezen uit verschillende soorten massage. Er zit vast iets voor je tussen!

Vragen over holistic pulsing massage?

Neem gerust contact op door te mailen of het contactformulier in te vullen.